piektdiena, 2008. gada 21. novembris

CD: Guns N' Roses - Chinese Democracy

Guns N’ Roses albums Guns N’ Roses albums Chinese Democracy šķiet ieies vēsturē kā visilgāk gaidītākais. Netrūka jociņu par iespēju šim albumam vispār neieraudzīt dienas gaismu. Viens no jociņiem Dr. Pepper ir beidzies ar to, ka viņi ir parādā katram amerikānim bundžu gāzētā dzēriena. Bet bēdīgākais tanī visā ir tas, ka pats albums ir nosaucams pa joku.

Kas tad nu ir sanācis? Pamatā tā ir parodija. Parodija par Led Zeppelin, David Bowie, Queen, Robbie Williams un visbeidzot pašu Guns N’ Roses. Rouza balss nav gluži zemē metama, taču mēģinājumi atdarināt dažādu izpildītāju dziedāšanas manieri ir cietusi smagu neveiksmi. Par laimi mūzika nav tāda katastrofa, un albumā ir atrodamas diezgan labas dziesmas. Patiesībā, dažas dziesmas tiešām ir labas un pie vokāla var pierast, taču kopumā tādu muzikālu kokteili, ar tik ļoti pazīstamām sastāvdaļām, citur būs grūti atrast. Visā visumā, tas arī ir viss, ko gribās par šo dziesmu apkopojumu pateikt. Nenoklausoties šo albumu nekas būtisks netiks zaudēts, taču savas ziņkāres apmierināšanai viņš der lieliski. Par laimi nav vajadzības pirkt kaķi maisā, un albums pilnā apjomā ir noklausāms MySpace. Negaidīju, neticēju, bet tieši Guns N’ Roses ir vieni no tiem, kas ir uztvēruši mainīgās pasaules vēsmas, nevis mēģina kļūt par savas ietiepības upura jēriem. Visu cieņu! Tad, nu, iespēja ir, varbūt kāds tiešām atzīs šo darbu par iegādāšanās vērtu. Viena lieta ir jāatzīst – šis albums ir kļuvis leģendārs vēl pirms tā iznākšanas un neatkarīgi no satura.

Kas notiks tālāk ar Guns N’ Roses? Domāju baumām par Rouza un Sleša atkalapvienošanos ir pamats, jo komerciāli tas būtu ļoti veiksmīgs gājiens, ja vien klausītājiem pašreizējais darinājums nenokaus vēlmi vispār kādreiz kaut ko dzirdēt par Guns N’ Roses. Jautājums vienīgi paliek, vai Rouzs būs gatavs aprakt kara cirvi, un vai nav kāds tiesas spriedums, kas aizliedz Slešam tuvoties Rouzam tuvāk par 10 kilometriem. No apvienošanās ieguvēji būtu abi. Slešs varēs savas muzikālās aktivitātes izvēsts zem viņam tik mīļā Guns N’ Roses nosaukuma, ja vien pa šiem gadiem nekas nav mainījies, Rouzs – iegūs grupas biedru, kam vismaz ir kāda svaiga un sava muzikālā ideja, atšķirībā no viņa paša. Rezultātā rastos viena sasodīti sprādzienbīstama mūziķu apvienība.

Nav komentāru: