trešdiena, 2008. gada 12. novembris

CD: Monster Magnet - 4 Way Diablo

Pateicoties paredzētajam koncertam Rīgā, manā redzeslokā atgriezās tāda grupa kā Monster Magnet. Nekad neesmu bijis viņu „die hard” fans, taču slavas zenīta laikā līdz ar albuma Powertrip iznākšanu man viņu daiļrade gāja pie sirds. Lielais hits, bez šaubām, bija Space Lord. Tad nu izrādās, šiem 2007. gadā ir iznācis viņu jaunākais veikums.

Kas tad ir mainījies gandrīz 10 gadu laikā? Patiesībā jau nekas daudz. Skan joprojām labs amerikāņu roks labākajās žanra tradīcijās. 10 gadi cilvēka mūžā nav maz, un ļoti daudz tas ir grupas pastāvēšanas mūžā. Cilvēki kļūs vecāki, grupas sasniedz briedumu. Briedums arī ir tas, ar ko varētu raksturot jaunāko albumu. Ja Powertrip izklausās kā albums, kas ir tapis „on the road” pauzēs starp koncertiem stadionos, tad jaunākais ir kārtīgs studijas albums. Tas ir mierīgāks, melodiskāks, tāds, kas ievelk sevī. Klausoties to zīmējas tuksnešaina Amerikas ainiņa un saulriets. Iedzeram kādu draņķīgu aliņu, iekožam kukurūzas čipsī, paņemam rokās ģitāru un aiziet!

Vēl noteikti šo mūziku varētu nosaukt par braucamo mūziku. Lai gan Latvija ir tik maziņa, ka īsti nav kur ieskrieties, taču gan jau var atrast kādu tukšāku ceļa posmu stundas braucienam ārpus pilsētas kņadas. Un tad jau arī rudenīgā saule liks noticēt tam, ka ārpusē ir tuksneša svelme. Šis ieraksts noteikti ir no tiem, kas nonāks manā mašīnā uz palikšanu.

1 komentārs:

Džeina teica...

Saki, mašīnā? :D