piektdiena, 2009. gada 25. septembris

Notikumu Apskats: septembris/oktobris

Nolēmu izveidot vēl vienu jaunu sadaļu, kuras galvenais pluss būs spēja regulāri to arī uzturēt. Un iemesls tam ir pavisam vienkāršs – tas būs ikmēneša dziļi individuāls pārskats par aizvadītā mēneša notikumiem, un ieskats nākamajā mēnesī. Šī būs pilota versija, tāpēc bez dziļas analīzes un ārkārtīgi kvalitatīvas satura.

Septembris man izrādījies diezgan īss – sācies 10. septembrī Rock’n’Riga, un noslēdzas līdz ar šīs darba nedēļas beigām.

Tātad 10. septembrī grupas Husqvarn un Abstinence klubā/bārā/whatever Rock’n’Riga atvadījās no sava bundzinieka Kaspara, kas nu jau atrodas štatos, un gatavojas mācību sākumam. Divas grupas Kasparam izklausās gaužām maz. Nemēģināšu tagad uzskaitīt vai atcerēties visas grupas, kurās viņš ir spēlējis, taču, kas attiecas tieši uz Husqvarn, jaunais bundzinieks tika prezentēts atvadu pasākumā. Pēc loģikas man tagad vajadzētu nosaukt viņa vārdu, bet es gluži vienkārši viņu neatceros. Katrā ziņā Husqvarn pāršķir lapu un turpina pastāvēt. Tieši tas ir svarīgi. Iespējams pat, ka iepriekšējais sastāvs vēl nav salicis visus punktus uz „i’.

14. septembrī pasaulē, 15. septembrī Latvijā iznāca Muse jaunais albums. Es pat neņemos nosaukt vēl kādu grupu, kuras albuma iznākšana šobrīd varētu izraisīt tādu interesi. Varbūt vienīgi Prāta Vētra, ja ņemam lokālo mērogu. Albums ir, arī viedoklis par šo albumu visiem ir, un arī es jau pasen esmu uzrakstījis recenziju, kas gan parādīsies tik pēc kādas nedēļas. Taču ar diska iznākšanu viss neaprobežojās, jo 10. septembrī internetos parādījās iespēja šo albumu bez maksas noklausīties. Un arī tas vēl nav viss. Latvijas interneta lietotājiem bija ekskluzīva iespēja šo albumu noklausīties portālā diena.lv. Gribētos cerēt, ka šis varētu būt piemērs, kuram sekot, un tie mūziķi, kas nav gatavi piedāvāt savu mūziku lejuplādēt bez maksas, iespēju iepazīties ar albumu interneta medijos pieņems kā normu. Un šāda iespēja būs ne tikai Anglijas, Vācijas, Francijas vai kādas citas lielas valsts, bet arī Latvijas iedzīvotājiem.

Vēl šomēnes mēs uzzinājām, ka Merilins Mensons ar visu Tvigiju Ramirezu ir apņēmies ierasties Rīgā, sava jaunā albuma prezentācijas tūres ietvaros. Šī varētu būt tā reize, kad rīdzinieki varētu nejusties apdalīti, ka kāds mākslinieks beidzot ir pamanījis, ka starp Lietuvu un Igauniju atrodas arī Latvija, un iemesls tam ir tieši jaunais albums. Recenziju var izlasīt diena.lv.

Rammstein internetos ir prezentējis savu jauno video klipu. Komentēt tur kaut ko ir grūti, ja nu vienīgi pabrīdināt par to, ka nepilngadīgo acīm šis klips nav domāts. Šķiet šiem jauniešiem nu jau ir pilnīgi vienalga, ko kāds par viņiem teiks, un vai viņu singli tiks atskaņoti radio. Provokācijas kļūst mazāk izsmalcināts, toties arvien efektīvākas.

Atmetot tenkas un klačas, par septembri tas arī viss.

Kas tad būs oktobrī? 3. datumā būs smaga izvēle starp Labvēlīgā Tipa koncetu, kas ierasto Kongresa namu nomainījis uz arēnu Rīga, vai Prodigy Skonto hallē. Bet ja izvēle ir nepanesami grūta, tad Labvēlīgo Tipu varēs apskatīt arī 2. oktobrī. Savukārt oktobra beigās Smashing Pumpkins sola piedāvāt bez maksas lejuplādēt viņu jaunā albuma dziesmas. Nu, nekas TĀDS prātā vairs arī nenāk.

1 komentārs:

Anonīms teica...

reti te iegriežos, bet pieņemami un vispusīgi raksti

btw, rammstein klips ir ... nu jā khmmm