piektdiena, 2010. gada 29. oktobris

Notikumu apskats: oktobris / novembris

Nu ko, sen nebija bijis tik liels atcelto koncertu birums, vai ne? Nu, vismaz Kokers ir pārcelts uz nākamo vasaru. Bet nu par to, kas tomēr notika.

Oktobris

Vispirms jau par kino. Beidzot kinoteātrī tapa skaidrs, kas tad tā par The Rolling Stones filmu. Pirms filmas tika demonstrēts Džegera komentārs par to. Tad nu arī noskaidrojās, ka pati koncertfilma tiešām ir tapusi 1973. gadā. Kādēļ tā tiek rādīta tagad? Tāpēc, ka tā tika izpirkta no kāda mistiska filmas īpašnieka, restaurēta un saglābta, un beidzot ir pieejama plašākām masām. Pati filma uz mūsdienu tehnisko iespēju fona ir visai bāla, taču tās vērtība ir tās dokumentālismā. Tā parāda, kādi bija Rolling Sontes tālajā 1973. gadā, kā tanī laikā taisīja šāda veida filmas un, principā, kā veidojās glam rock.

Krietni lielāku interesi cilvēkos radīja filma par The White Stripe nedēļu vēlāk. Īsumā, filma mēģina izstāstīt stāstu par grupu, tās pastāvēšanu, filozofiju un to, kas šo grupa padara par unikālu, uz vienas konkrētas koncertturnejas piemēra. Filma tiešām vairāk ir dokumentāla, un tikai pēc tam koncertfilma. Filma beigās gribējās, lai tā būtu bijusi pat garāka. Bet tagad labā ziņa - filmu vēlreiz demonstrēs 15. decembrī, tur pat kino Rīga.

Nu, un visbeidzot, aizvakar Rīgā, beidzot, uzstājās Nokturnal Mortum. Divas dienas pēc kārtas nerakstīšu vienu un to pašu, tāpēc vien vēlreiz atgādināšu, ka dažāda kaluma ukraiņi pie mums varētu iegriezties arvien biežāk. Es pats šī pasākuma ietvaros paklausījos mūziku, ko no Melnās Piektdienas repertuāra vairs tik bieži nedaru, un mazliet pabildēju savam priekam. Kaut kas arī sanāca. Katrā ziņā Nokturnal Mortum ir viena no grupām, uz kuras koncertiem varētu iet atkal un atkal. Būtu ļoti labi, ja izdotos viņus redzēt kāda vērā ņemamā festivālā, kur apskaņošana būtu grupas skanējuma līmenī.


Novembris

Jau nākam pirmdien, 1. novembrī, Arēnā Rīga uzstāsies A-ha. Atvadu turneja, u.t.t. Vienvārdsakot, viena ēra būs noslēgusies, un beidzamā iespēja.

Nākamajā dienā, 2. novembrī,  Melnajā Piektdienā savukārt būs iespēja paklausīties poverīti - grupas Sabaton un Alestorm. Sveiciens mūsu pašu Eirovīzijas Pirātiem.

Visādi citādi vēl būs 18. novembris, mēģinājumi noķert mazumā ejošos saules starus, un visādi citādi privātas dabas pasākumi.

Citur

Toties no Lietuvas ir saņemta šāda ziņa - 4. decembrī, Šauļos, būs koncerts, kurā piedalīsies čehu Inferno. Nu, ukraiņiem ir Nokturnal Mortum, leišiem Obtest, letiņiem Skyforger, čehiem Inferno. Nu labi, čehiem ir arī Root. Bet tomēr... Inferno! Taču, blekuha ir un paliek blekuha. Gaumes lieta. Informāciju uzgāju Facebook.

Albumi!

Monter Magnet jauns albums Mestermind. Noklausāms AOL Music. Tiešu linku uz albumu nevaru iedot, bet to nav grūti atrast. Kopumā, man patīk. Monter Magnet ir un paliek Monster Magnet, lai arī ne tiks slaveni kā agrāk.

Triptykon jauns EP Shatter. Kas ir Triptykon? Celtic Frost atceramies? Tad nu ir tāds vīrs Tomas Gabriels Fišers, kurš ar domu biedriem izveidojis šādu projektu. Kaut kas visai dīvains, bet iespaidīgs. Noklausīties var šeit.

Arī Mortiis ir saņēmies albumam. Albums saucas Perfectly Defect, tas izdots pēc paša mākslinieka iniciatīvas, un labākais, ir lejuplādējams viņa paša mājaslapā mortiis.com.

Arī Cradle of Filth ņemas un taisa video savam jaunajam albuma, kas iznāks 1. novembrī. Vēl bez lamuvārdiem COF ir arī lamuvārds COB. Arī Children Of Bodom. kaut ko runā par albumu nākamā gada pirmajā ceturksnī.

Nu, kaut kā tā.

1 komentārs:

munky teica...

Pirmdien dodos skatīt Lemmy: The Movie - solās būt laba :)