ceturtdiena, 2009. gada 30. jūlijs

Soundwave 2009 Finālisti


Aerial Plant – I Need Love


Kaut ko eksperimentālu, kaut ko elektronisku, kaut ko, kas neatšķiras no miljons citām šādām grupām. Pagājušā gadsimta deviņdesmito vidū šāda grupa pretendētu uz jaunām vēsmām, gadsimta mijā uz mainstream, šobrīd uz mazliet aizkavējušos savos meklējumos. Ļoti laba produkcija, tikai sasodīti garlaicīga poproka dziesma. Grupas spēks ir sarkanmatainā dziedātāja, protams, ja ir vēlme piesaistīt jauniešus pubertātes vecumā. Mana diagnoze tomēr būtu dekomplektēt grupu, un raudzīties pēc vietas grupās ar radošu potenciālu. Ne vienmēr profesionāls mūziķis un labs komponists ir kā šampūns ar kondicionieri - divi vienā.

Oranžās Brīvdienas – Par Sēnēm

Grupa, kurai patīk dziedāt par sēnēm, kaltētiem augiem, mīlestību un veģetāro risotto ar kariju. Jaunā grupa, kas vaigā izskatās jau gana briedusi, taču pieder pie šobrīd ļoti populāras jauniešu subkultūras, kam patīk dredi, stikla bumbiņu virtenes un dūmu pīpes. Kā jau piedienas tik daudzskaitlīgai grupai, mūzika skan dzīvi, taču līdz Labvēlīgā Tipa fenomenam diez vai izaugs. Man tomēr šķiet, ka ska un reggae mūzika šobrīd ieņem ļoti stabilu nišu, un jebkādas straujas kustības tai tuvākā nākotnē nedraud, tāpēc atbalstītāju skaits, kas nesatilpst vienā virtuvē, automātā šādas grupas padara par žanra grandiem. Nezinu vai mīnuss, bet dziesmā jūtamas dažu Krievzemes mūziķu vēsmas. Iespējams arī grupas nosaukums varētu būt nācis no vienas Čaif dziesmas, ar ļoti oranžu nosaukumu.

Chuu – Rock Like Noise

Neņemos spriest, cik ļoti tas viss ir alternatīvi, taču šis noteikti ir Green Day un Avril Lavigne subprodukts. Grūti spriest, vai šie jaunieši ir dzirdējuši par Sex Pistols, taču britiskais piesitiens ir jūtams, kas gan varētu būt skaidrojams ar pašreizējo britu mūzikas invāziju, ja jau pat Pīts Dohertijs pie mums skaitās zvaigzne. Dziesmiņa ir jautra un lipīga, un gados un sejās jaunais kolektīvs nedaudz atgādina Prāta Vētras jaunības gadus, ar savām lidmašīnām un skanējumu, ko toreiz noteica nabadzīgais pēcpadomju kapitālisms. Vienīgais iemesls nevēlēties, lai šī grupa kļūtu par Soundwave konkursa uzvarētāju, ir mūziķu jaunība, un bailes par to, ka pāragri panākumi var kļūt par šķērsli tālākai attīstībai. Citādi, kategorijā jauni un daudzsološi grupa atbilst abiem kritērijiem, atšķirībā no iepriekšējām divām grupām.

Finālistus var aplūkot soundwave.lv

Nav komentāru: