ceturtdiena, 2009. gada 24. septembris

Balroghs Chest: Keep Of Kalessin - Armada

Tātad, kā pirmais dārgums no Balrogh lādes tiek izvilkts norvēģu, kurus šķiet pat esmu manījis Rīgā, blekmetālistu Keep Of Kalessin darījums Armada. Un darījuši viņi ir ripuli, kas iepakots kartona vāciņos, uz kuriem ir redzams kājnieku pulks ar pīķiem. Vai nu es kaut ko nezinu par jēdzienu Armada, vai arī šie ir spāņu kājnieki, kas tikko nokāpuši no spāņu kara flotes burinieka. Bet kur tad ir šaujamie? Šķiet tie būs spāņu kājnieki, kuriem ir beidzies šaujampulveris. Iekšā ir arīdzan bukletiņš. Nu, bukletiņš kā bukletiņš, ar dusmīgu onkuļu ģīmetnēm, kas ir pabijuši Ville Valo skaistumkopšanas salonā, dziesmu tekstiem un milzīgu „thanks to” sarakstu bukleta aizmugurē.

Turpinot stāstu par šo sarakstu, lēnām pāriesim arī pie muzikālajām vērtībām. Exodus, Nile un (OMG!), Halloween, likās interesanti, un lai piedod man nepieminētie, taču viss pārējais faktiski sastāv no visu pašreiz muzicējošo norvēģu blekmetālistu vārdiem. Nemanīju varbūt vienīgi Mayhem, lai gan varbūt vienkārši palaidu garām. Faktiski tas arī ir viss, ko var pateikt par šī albuma muzikālo saturu. Īsti nemanīju Halloween, bet visādi citādi paņemta visu uzskaitīto daiļrade, un sabāzta 10 dziesmās ar kopējo garumu 50 minūtes. Nospēlēts tehniski, labi norpducēts, bet šausmīgi garlaicīgi. Ja žanrs nav iepazīts, nudien varētu likties interesanti, taču man šīs skaņas asinis uz priekšu spēja dzīt maksimums 2 minūtes. Pēc tam apnīk. Ļoti „norvēģiski”, pareizi un šabloniski. Ģima Borgirs, kas, starp citu, arī šeit nav pieminēts, ar žanru ir izdarījis kaut ko nelabu.

Labi, liksim šiem izbijušajiem trešeriem mieru, un tiksim kādu dienu arī līdz Ģimam Borgiram.

5 komentāri:

Džeina teica...

Sasmējos :) Autor, raksti vēl! :)

£111 teica...

Ja es iemācīšos rakstīt bez stila kļūdām, tas būs varoņdarbs.

Džeina teica...

Bet tu jau sāc tās pats pamanīt, tā kā tas ir pamatīgs solis uz priekšu. Citējot, "mazs solis cilvēkam, liels visai cilvēcei" :D

£111 teica...

Vai tik šoreiz tas nebūs: "liels solis cilvēkam, niecīgs cilvēcei"?

Unknown teica...

Jā, es biju sajūsmā par šiem, kad dzīvajā redzēju, jo Dimmu Borgir joprojām neesmu redzējis dzīvajā, bet disku esmu noklausījies tieši 2-vas reizes. Pirmajā reizē secināju - garlaicīgi, otrajā reizē secināju, ka pirmās reizes secinājums ir ļoti pareizs.