piektdiena, 2009. gada 11. decembris

Balroghs Chest: Cradle of Filth - Midian

Sen Balrogh lādes dārgumi nav kustināti, tāpēc šodien visai apzināti sameklēju tur Cradle Of Filth (COF) lillīgo albumu Midian. Ēlbumiņš, kurā šķiet ir COF visu laiku lielākais hīts Her Gost In The Fog. Kā vēsta visu varenā grāmata Kabala, Midian esot apslēpta pilsēta, kurā patvērumu rod visādi mošķi. Tad nu dziesmu teksti, tāpat kā diska buklets, kura grafiskais autors ir JK Potter, ir pilns ar šiem mošķiem.

Bet tad nu no mošķiem, pie muzikālā satura. COF daiļrade šķiet spēj kaut uz brīdi aizraut ļoti daudzus, taču ir tik pat pārejoša parādība kā tamagoči, vai pokemoni, un šoreiz nudien es biju domājis multeņu varoņus. Var jau būt, ka ir arī pa kādam die-hard fanam, taču pēc COF viesošanās Blomē vēl pirms visām krīzēm, acīmredzami tādu nav diez ko daudz. Tāpat nespēju saprast, kas Danijam ir teicis, ka viņam būtu jādzied? Zināms šarms atsevišķās dziesmās šim vokālam ir, taču ilgākā laika posmā tā vien gribas iesaukties – takš piešujiet viņam kāds atpakaļ tās bumbas. Nu, vai vismaz nopērciet viņam divus izmērus lielākas bikses, lai tas sadomazohisma sapnis tik ļoti nemokās. Mūzika idejiskā līmenī ir pat laba, taču manai gaumei gaužām apnicīga. Arī pasniegšanas veids, kas ir krustojums starp bērnu pasaku ierakstu, gotisko meiteņu gospeļiem un pancīgu blekmetālu šķiet visai bērnišķīgs. Albuma firmas zīme ir bārdainais stāstnieks, ko daudzi pazīst pēc jau pieminētā hīta videoklipa. Uz Danija balstiņas fona nudien rodas sajūta, ka balss pieder pašam Sātanam. Bet galīgi slikti viss jau arī nav. Lai arī pirmā albuma daļa ir ārkārtīgi garlaicīga, tā otrajā pusē ir dažas dziesmas, kas ir ievērības cienīgas. Nu, un jā kāds vēl tiešām nezin, kas ir Her Gost In The Fog, tad šis caurums ir steidzami jālāpa. Pasarg dies, ja tev netīšām klubā Elektra pasprūk jautājums – a kas tā par dziesmu?

1 komentārs:

Unknown teica...

Ar to Daniju ir visai īpatnēji, jo baqlss materiāls jau viņam ir labs, īpaši zemie toņi, es tiešām brīnos, kādēļ viņš pārsvarā izmanto augstos toņus, jo arī mūzikai vislabāk piestāv zemie, tad arī tā gotika parādās daudz spilgtāk, kas COF, manuprāt, izteikti lieliski sanāk, īpaši kopš grupā atgriezies lieliskais ģitārists Paul Alender. Lai vai kā, Midian man šķiet viens no vislabākajiem COF ierakstiem.