otrdiena, 2010. gada 2. februāris

Notikumu Apskats: janvāris / februāris

Janvāris

Šī gada koncertdzīve, līdzīgi kā pagājušogad, sākās ar marginālu pasākumu. Sestdien, klubā Melnā Piektdiena uzstājās Nargaroth (FOTO: diena.lv), kuru pirms tam iesildīja trīs pašmāju apvienības, to skaitā Urskumug. Gari neizplūdīšu, jo nav jēga atkārtot to, kas ir rakstīts jau citur, vien pieminēšu to, ka spranda stīva, esmu ticis pie sava otrā autogrāfa mūžā, un atkal jau dzīvajā izpildījumā esmu dzirdējis tādas dziesmas, par ko savulaik pat cerēt neuzdrošinājos.

Šoreiz apvienošanas kārtā arī bilžu galerija no šī koncerta. Pieminēšu arī to, ka beidzot esmu iegādājies spoguļkameru, un šīs ir pirmās koncerta bildes ar šo aparātu. Lai arī neliels, bet ir kvalitatīvs uzlabojums, un, cerams, nākotnē kvalitāte tikai uzlabosies.



Tā nu sanācis, ka šis bija vienīgais dzīvais muzikālais piedzīvojums, un arī uz Fontaine Palace atbalsta pasākumu iekš Rock’n’Riga nebiju, tādēļ tālāk par citiem muzikālajiem notikumiem janvārī. Kornels savā twiterī ir iečiepstējis, ka grupa Soundgarden atkal apvienosies. Nemaz neļaunotos viņus tā ap rudeni, vai nākamo ziemu redzēt arī Rīgā, piemēram, Sapņu Fabrikā. Savukārt Red Hot Chili Peppers ir nosaukuši jaunā ģitārista vārdu, kurš stāsies no grupas daiļrades nogurušā Frušantes vietā. System Of A Down baumo par ieilgušās pauzes pārtraukšanu, bet spriežot pēc visādiem neviennozīmīgiem un miglainiem izteicieniem, nekas tāds netiek plānots.

Ozzijs savukārt nevar nosēdēt mājās, tāpēc, vēl bez ņemšanās ap jaunā albuma nosaukumu, sācis plānot jaunu koncertturneju, savukārt Scorpions rīko atvadu turneju. Arī Cannibal Corpse laicīgi plāno savus koncertus, un augustā ir apsolījušies jau piekto reizi iegriezties arī Rīgā. AC/DC līdz Rīgai netiks, un domāju viņiem par Baltiju ir arī maza interese šobrīd, taču daudzi ar sajūsmas spiedzieniem uzņēma ziņu, ka AC/DC koncertēs Polijas galvaspilsētā Varšavā. Tiek organizēts arī autobuss. Arī Dark Funeral... plāno. Man jau ir sajucis, Marduk vai Dark Funeral ieņem godpilno pirmo vietu atcelto Rīgas koncertu ziņā, un vai vispār Dark Funeral līdz Rīgai ir ticis (Marduk ir), taču Funerāļi atkal ir apņēmušies ierasties Rīgā. Komentāri ir lieki... vai pāragri.

Un ne tik jauka vēsts, kas varētu ietekmēt mūziķu vēlmi uzstāties Rīgā, vai organizatoru vēlmi rīkot koncertus arī turpmāk, nāk no FBI. Slikto biļešu pārdošanas rezultātu dēļ, viens no diviem plānotajiem Metallica koncertiem Rīgā tiek pārcelts uz Tallinu. Lai vai kāda būtu situācija ar biļešu apmaiņas nosacījumiem, informācijai par ko es neesmu sekojis līdzi, taču domāju Metallica pārstāvi arīdzan varētu būt neapmierināti ar šādu notikumu pavērsienu. Papētot koncertturnejas sākotnējo grafiku, tā vien šķiet, ka normālai tehnikas pārvešanai un skatuves uzstādīšanai ir vajadzīga viena brīva diena starp koncertiem. Pie kā novedīs šāda plānu maiņa, to mēs redzēsim aprīlī, atlikušajā Rīgas koncertā.

Albumu iznākšana un tapšana viennozīmīgi ir nemitīgs process, taču atzīmēšu dažus. Uz studiju ir devušies Enslaved, lai ierakstītu jauno albumu, savukārt Soulfly savu albumu jau ir ierakstījuši, un tas iznākšot šī gada sākumā. Arī aktieris Kristofers Lī, kas man vispirms asociējas ar filmu Gredzenu pavēlnieks: Divi torpņi, arī ir nolēmis pievērsties metālam. Pagaidām daudzsološi. Savdabīgi, bet daudzsološi. Varētu iekļaut skolu programmā vēstures stundās, jo tas būs veltīts Kārlim Lielajam, kurš esot mērcējis savu zobenu sakšu asinīs.

Arī mūsu pašu bāleliņi ar nosaukumu Double Faced Eels tapina savu albumu. Kas no tā visa sanāks, to mēs vēl redzēsim, bet pagaidām masās palaistais video liek ieplest acis un uzdot jautājumu – vai tie ir tie paši Double Faced Eels? Nu, skaidrs, ka nav, ja grupā no iepriekšējā sastāva ir palicis vien vokāls.

Februāris

Kas tad mūs sagaida Februārī, vēl bez Valentīna dienas un Padomju Armijas dienas? Jau šo sestdien, 6. februārī, būs vēlreiz jādodas uz Melno Piektdienu, jo tur muzicēs Daniel Cavanagh. Kas ir Daniel Cavanagh? Nekas daudz, tik vien kā grupas Anathema vien no dibinātājiem, ģitāristiem un mūzikas autoriem. Varam sagaidīt ļoti kvalitatīvu koncertu, ne tikai dēļ mākslinieka snieguma, bet arī kluba, kas ir pierādījis sevi jo īpaši visādu ģitāristu koncertu organizēšanā, kas ir pievērsušies solo karjerai. Manuprāt, klubi Depo un Sapņu Fabrika krietni atpaliek no Melnās Piektdienas tieši skaņas ziņā.

Savukārt pagājušajā gadā manis minētā grupa Cult of Luna, kuras koncertu es pārsteidzīgi biju gaidījis Rīgā kopā ar ISIS, 28. februārī uzstāsies Tallinā. Entuziastu grupa rīko autobusu braucienam uz šo koncertu.

Pagaidām arī viss. Tā teikt, stay tunned un gaidiet bildes no sestdienas koncerta.

2 komentāri:

Anonīms teica...

DFE palicis tikai vokāls? Principā jau viņš ir arī ģitārists un dziesmu autors.

£111 teica...

Lai arī teikums tiešām ir dažādi interpretējams, doma bija, ka palicis tikai viens cilvēks no iepriekšējā sastāva. Pārējais mani maz aizkustina.