otrdiena, 2010. gada 30. novembris

Notikumu apskats: novembris / decembris

Decembris vēl nav klāt, taču baisais ziemelis jau ir šeit, un vēl nesen piedzīvotie +8 šķiet nosapņoti. Un lai dzīve galīgi neliktos kā pasaka, arī Ziemassvētku treļļi ir klāt visā savā bezgaumībā. Par laimi nav gluži tā, ka vienus "džinglbelus" spēj piedāvāt decembris. Bet vispirms tad par novembri.

Novembris

Pēdējā laikā konsekventi tiek ignorēta Arēna Rīga, taču arvien biežāk sanāk iegriezties Melnajā Piektdienā. Jau nākamajā nedēļā, 2. novembrī, pēc Nokturnal Mortum, bija jādodas vērot Sabaton. Ir tāds bruņinieku visai īpatnējs apbruņojuma elements. Bet ir tik pat īpatnēja Zviedru power metal grupa. Bija jautri, bet neiešu atkārtoties.







Decembris

Rīt, t.i. 1. decembrī, jau atkal ir iemesls doties uz Melno Piektdienu, un vārds šim iemeslam ir Therion. Pirmā doma, kas nāk prātā - kādēļ Melnajā Piektdienā? Vai klausītāju trūkums un kūtrums, vai grupa ir tik ļoti zaudējusi savu aktualitāti? Visādi citādi vien priecāšos redzēt grupu tik mājīgos apstākļos. Visdrīzāk ir lieki raksturot šo grupu, taču, ja nu kāds mucā audzis un pa spundi barots. Therion ir sinonīms jēdzienam sifoniskais metāls, un ļoti ilgu laiku tā ir bijis. Pat tik ļoti, ka viņi ir arī piedalījušies operas festivālā, šķiet, Ungārijā. Taču nebūt ne simfoniskā orķestra bedrē dzimusi grupa, tādēļ, kā jau daudzi 80-to beigās, Therion bija vieni no miljona "detušņikiem". Kas attiecas uz grupas jaunāko veikumu, ir sajūta, ka grupu nospiež sevi ar pašas autoritāti. Katastrofāli trūkst svaiguma idejās, ja vien par tādu neuzskata heavy un roka spēcīgu ietekmi. Tā vien šķiet, ka jaunais albums satur vien kaverversijas. Bet pilnīgi atklāti varu pateikt, ka Therion jaunāko veikumu esmu klausījies pavirši, tādēļ atliks vien novērtēt grupas pašreizējo varēšanu klātienē. Vēl viens fakts, kas mani mulsina, ir nespēja atcerēties, vai Therion iepriekš ir bijis vai nav bijis Latvijā? Uz koncertu neesmu bijis, tādēļ droši neapgalvošu, taču nez kādēļ prātā stāv deviņdesmito vidus.

Vēl decembrī var doties nostalģēt uz Tallinu. Klubā Rock Cafe 8. decembrī būs iespēja redzēt W.A.S.P. un 13. decembrī Helloween.

Pēdējā laikā arvien biežāk kinoteātri piedāvā muzikālas filmas un koncertus. 15. decembrī kino Rīga piedāvās papildseansu šeit jau pieminētai filmai The White Stripes: Under Great White Northern Lights, savukārt 7. decembrī Forum Cinemas rādīs Green Day koncertu.

Citur

Baidoties sevi diženi pārpūlēt, šoreiz tas arī viss. Twitter man normālā veidā nav pieejams, tamdēļ jaunumiem nesekoju, un klausos viskautko vecu. Bet ja kaut kas ārkārtīgi ievērības cienīgs tomēr notiek globālā mērogā, drīkst man ar pastāstīt.

Nav komentāru: