trešdiena, 2010. gada 29. decembris

FOTO: 2010 gads bildēs

Lai maz neliktos, vēl viens gada muzikālo notikumu pārskats, tikai šoreiz bilžu formā. Viss, ko šogad tvēra objektīvs. Pareizāk sakot mazliet no visa.



Janvāris

Pasākumā ar nosaukumu Baltic Bizarre Fest IV, 30. janvārī, klubā Melnā Piektdiena notika Nargaroth koncerts. Otro reizi savā mūžā prasīju autogrāfu.

Februāris

6. februāri, tanī pašā klubā Melnā Piektdiena, viesojās viens no grupas Anathema dibinātājiem, Daniel Cavanagh ar grupu Leafblade. Kā iesildītāji uzstājās pašmāju meiteņu kolektīvs Sus Dungo.

Marts

Ar vairākiem priekšnesumiem Kongresu Namā uzstājās Stomp.

Aprīlis

Plānoto divu koncertu vietā, Arēnā Rīga notika tikai viens Metallica koncerts, kas noritēja Death Magnetic tūres ietvaros. Grupa uz Rīgu atveda skatuvi, kurai varēja klāt pieiet no visām pusēm, kā arī iesildītājus Ministry Fear Factory.

Aprīlī Rīgā kļuva par vienu mūzikas klubu vairāk - tika atvērts klubs Nabaklab. Koncertus gan šinī klubā šogad nav nācies apmeklēt.

Maijs

Maijā Skyforger ar koncertu prezentēja savu jauno albumu Kurbads. Koncerts notika klubā Sapņu Fabrika. Pirms tam Skyforger parakstīja līgumu ar Metal Blade, un Kurbads ir pirmais albums, kas iznācis sadarbībā ar šo izdevēju.

Savu pirmo albumu klubā Nabaklab prezentēja arī Triānas Parks.

Jūnijs

Jūnija sākumā Valts Pūce aicināja Intaru Busuli un moldāvu grupu Trigon, lai atrādītu savu jauno projektu “Lidojošie latvieši un Besarābijas prinči”.

Vienpadsmito reizi notika festivāls Kilkim Žaibu, un pirmo reizi tas notika blakus mazpilsētai Varniai, Lūkštas ezera krastā. Kā jau ierasts uzstājās Nahash, Obtest un daudzas citas Lietuvas un Baltijas grupas, otro reizi uz šo festivālu bija atbaukuši Nokturnal Mortum, kā arī bija iespēja redzēt un dzirdēt Destroyer 666 un Primordial.

17. jūnijā Rīgā, Vērmanes dārzā, kā arī citur Rīgā un Latvijā, notika pasākumi par godu Jānim Grodumam, kurš nomira 15. jūnijā.

18. jūnijā Heaven Grey prezentēja savu jauno albumu Falling Mist klubā Melnā Piektdiena.

Jā jau parasti ap Jāņiem, Lielbritānijā norisinājās Glastonberijas festivāls, kas šogad svinēja četrdesmito dzimšanas dienu. Dažas no Glastonberijā redzētajām grupām klātienē varēja redzēt arī Salacgrīvā, Positivus festivālā.

Jūlijs

Jūlijā norisinājās pašmāju lielākais mūzikas festivāls Positivus.

Taču vēl pirms tam, pašā jūlija sākumā, te pat uz Rīgas bruģa norisinājās Metalshow.lv Open Air.

Augusts

2. augustā krāšņu priekšnesumu Arēnā Rīga piedāvāja Mika, kā iesildītājus pieaicinot pašmāju grupu no ārzemēm Instrumenti.

Septembris



Oktobris

Oktobrī pirmo reizi līdz Latvijai bija atbraukuši ukraiņi Nokturnal Mortum. Šogad viņus bija iespēja vērot jūnijā, Lietuvas festivālā Kilkim Žaibu.

Novembris

Novembrī, atkal jau klubā Melnā Piektdiena, varēja redzēt diezgan atraktīvos Sabaton.

Decembri

1. decembrī atkal jau tai pašā Melnajā Piektdienā kluba telpas pildīja Therion redzēt gribētāji. Klubs izdzīvoja, un pat teorētiski varēja uzņemt arī vairāk mūzikas cienītāju.

Biļetes Arēnā Rīga gan tika izpirktas uz abiem Prāta Vētras koncertiem. Liela skatuve, liels koris, pēdējo desmit gadu retrospekcija.

Arīdzan ar vienu koncertu bija par maz, lai tiktu apmierināti visi gribētāji redzēt grupu Instrumenti uz Sapņu Fabrikas skatuves. Nekādas retrospekcijas, ar skatu nākotnē un, drošvien, arī Eiropā.

P.S. Tā tik bija noņemšanās. Vēlams interpunkcijai nepiesieties, jo šito murgu pārlasīt pat pašam negribās.

Nav komentāru: