trešdiena, 2009. gada 30. decembris

Notikumu apskats: decembris/janvāris

Decembrī vienīgais nosacīti muzikālais pasākums bija Nacionālā Teātra izrādes „Adata” DVD prezentācija. Nosacīti muzikālais tādēļ, ka tā tomēr ir izrāde, kā arī pasākums bija kompakts un īss – nospēlētas dažas dziesmas, bildēšanās un pa mājām. Neskatoties uz izrādes ilgo mūžu, paši izdevēji nelolo pārāk lielas cerības, ka disks būs ārkārtīgi pieprasīts. Arīdzan viss, kas sairtās ar šīs izrādes mūzikas autoru Zigmaru Liepiņu, cilvēkos izraisa visai dīvainu reakciju – klusu interesi, vai publisku nopēlumu. Lai gan patiesībā man ir idejas par to, kas varētu būt par iemeslu, šoreiz izlikšos pārsteigts un nesaprotošs. Atzīmēšu gan, ka izrādes tituldziesma, un ar to es nedomāju dziesmu „Ja tu man esi”, arī ir izraisījusi vidējā latvietī sašutumu. Lai gan nav ne vainas arī izrādes populārākajam singlam, taču tieši tādas dziesmas kā „Adata” Liepiņa daiļradē man tīk visvairāk, taču laikam nevar cerēt būt par latviešu tautas vienu no vadošajiem komponistiem, un nenomaksāt savu daļu nodevas arī pret šlāgeri.

Visādi citādi decembris ir biji visai mierīgs muzikālajā ziņā, un veiksmīgi vai neveiksmīgi, taču ziemassvētku koncertu sērga gājusi secen, tā vietā pievēršoties citām ezoteriskām un arī laicīgām jomām. Arī nākotnē ziemas neko īpašu nesola koncertdzīvē, tāpēc jāgaida ir ieraksti, vai pašiem jāpievēršas muzicēšanai. Velkot kopā galus par 2009. gadu, secināju, ka koncertdzīvei ir raksturīgi atsākties martā, lai arī marginālāki pasākumi mēdz aktivizēties arī ziemas periodā. Sakarā ar ierakstiem nemēģināšu veikt plašas prognozes, taču par vienu faktu jūtu vajadzību tīrīt savu sirdsapziņu. Novembrī minēju par Smashing Pumpkins gatavību ar interneta starpniecību izplatīt savu jauno albumu tā ap Helovīnu. Kā man pačukstēja kāds meža grauzējs ar kuplu asti, pirmais singls viņu mājas lapā ir parādījies tikai decembrī, un tieši nākamais gads būs tas, ka grupas fani tiks baroti ar jaunu daiļradi mazās devās.

Visādi citādi, gatavojamies gada mijas selebrācijām (ku viens briesmīgs vārds sanāca), līdz tam vēl apsolos sagatavot foto pārskatu par iepriekšējo gadu.

Nav komentāru: