piektdiena, 2011. gada 25. marts

Par tēmu: mūzikas video

Atlasīju es te dažādas raudzes un stilu videoklipus. Sarakstu varētu papildināt un papildināt, taču pirmais videoklips bija iemesls, lai beidzot to pateiktu skaļi. Bet vispirms - video studijā!

The Things - 364 Day Anniversary
Metallica - The Day That Never Comes
KOP - Acció Directa
Muse - Uprising
U2 - Vertigo
Satellites LV - Fetišists
Tā Tā Tā - Domino

Augstāk minētie video ir ļoti dažādi, taču tiem ir viena kopīga kaite. Tajos visos ir bijusi vēlme būt oriģinālam, un uzstutēt grupu ar visām bungām dažādos apstākļos. Mīlīši, ja jau jūs vēlaties saukties par radošiem cilvēkiem, tad vismaz video nerādiet to, ko cilvēki varēs ieraudzīt atnākot uz jūsu koncertu. Izstāstiet stāstu šīs dziesmas sakarā, izstāstiet stāstu, kas jums ir sasāpējis, nestāstiet stāstu, bet parādiet smukas bildes. Bet nebāziet grupu Everestā, tuksnesī, zem ūdens vai tramvajā, tādējādi piepildot savu vēlmi atrādīt savas sejas topošiem klausītājiem. Koncertus taisiet, bitīt matos!

Iz labiem piemēriem, laika trūkuma dēļ (piektdiena, zinies), ātri izskriešu cauri tam, kas man ir pieejams. Tātad vienkāršs stāsts un vienkāršs video, burtiski MTV klasika - Fun Lovin' Criminals - Scooby Snacks.

Ja jau ļoti gribās uzdziedāt kadrā, tad pēdējā laikā veiksmīgākais video manuprāt ir Edward Sharpe and The Magnetic Zeros - Kisses Over Babylon. Pirmajā brīdī pat nevar saprast, ka tas ir mūzikas video. Vismaz tādiem kā man, kam grupas nosaukums pirms tam neko neizteica.

Ja ļoti gribās to grupu atrādīt, labs veids ir kāda multenīte. Veiksmīgākie piemēri, kas nāk prātā vispirms, ir Marilyn Manson - Astonishing Panorama Of The End Times un Knorkator - Wir Werden.

Animēts video vispār ir mūzikas video klasika, un te var minēt pašmāju Soundarcade - Hunt Royal. Taču neaizmirsīsim MTV zelta laiku klasiku Green Jelly - Little Pig, Tool - Prison Sex un Sepultura - Ratamahatta.

Nav naudiņas dārgām multenēm? Daram to, ko metālisti dara jau desmitgadēm - izmantojam koncerta ierakstus. Gribam pasniegt vēstījumu, un joprojām nav naudas? Dokumentālie kadri. Tādējādi lielisks piemērs šādai sintēzei ir Sepultura - Refuse/Resist.

Kā jau minēju, piektdiena, un jau ir jāskrien, tāpēc arī viss. Ja kāds vēlas padalīties ar viņuprāt lieliskiem video, lūdzu. Taču galvenā doma, video galvenais ir ideja, un tikai pēc tam visādi citi kvalitātes lielumi, tāpēc nebaidāmies no pašironijas, koncertiem, budžeta kamerām u.c., bet lūdzu, nestiepjam bungas uz mežu.

Nav komentāru: