trešdiena, 2010. gada 3. marts

Notikumu Apskats: februāris /marts

Februāris



Februāris noritēja zem Eirovīzijas un Mūzikas Ierakstu Gada Balvas karoga, taču nekādus lielus pārsteigumus tas nenesa. Nu, ja atskaita faktu, ka Satellites LV ir roks, bet tā jau tāda ironija vairāk. Bet vēl pirms visas šīs proletariāta izklaides sezonas sākuma, uz Rīgu bija atbraucis Daniel Cavanagh, kurš pēc šī koncerta līdzi uz Igauniju aizveda pašmāju grupu Sus Dungo. Bet visādi citādi koncerts jauks, neatkārtošos.

Vēl februāris nesa ziņas par to, ka novembrī Rīgā ir plānots A-ha koncerts, un jau tagad ir sākta biļešu tirdzniecības. Vēl Rīgā festivāla Metalshow Open Air ietvaros, pašā jūlija sākumā, ieradīsies Rotting Christ. Drošvien ne tikai ieradīsies, bet kaut ko arīdzan nospēlēs. Šinī pašā festivālā ir plānota grupas Caliban uzstāšanās.

Ja runājam par albumu tapšanu, tad ir ziņas, ka Skyforger šobrīd strādā pie sava albuma Kurbads, un tas iznāks ar Metal Blade atbalstu, jo februāra sākumā tika paziņots, ka Skyforger ir parakstījis ilgtermiņa līgumu ar šo ierakstu kompāniju. Par albumu iznākšanas datumu prognozes vēl netiek izteiktas, taču pirmais singls no jaunā albuma jau ir palaists tautās. Arī Reznors, pretēji iepriekš paustajai nostājai, ir devies studijā. Smashing Pumpkins ļoti lēnām, bet tomēr šo to ieliek savā mājas lapā no sava jaunā albuma. Šobrīd tur ir atrodamas trīs dziesmas. Darkthrone savu albumu Circle The Wagons izdos 5. aprīlī. Arī Burzum jau ir pabeidzis darbu pie albuma Belus, kas ir pirmais, kopš Grišnaks (Vikernes) ir uz brīvām kājām, un kuru katru brīdi martā tas nonāks veikalu plauktos.


Marts

Jau rīt Arēnā Rīgu satricinās Rammstein. Kāpēc satricinās? Tie, kas ir pabijuši Tallinā, ziņo, ka vēl bez grandiozākā šova, ko iespējams Rīga jebkad būs redzējusi, Rammstein nāks ar ļoti skaļu mūziku. Biļetes, šķiet, ir palikuša tikai fanu zonā, tādēļ vēlams kopā ar biļeti ir pirkt arī ausu aizbāžņus – katram gadījumam. Aptiekās esot.

Vēl esmu piefiksējis, ka nākamajā nedēļā Rīgā sākas Stomp vairāku prikšnesumu sērija, bet šķiet tas arī viss.

Nav komentāru: